Burgerboller

Nedenfor viste blev serveret af Birthe til hendes fødselsdag.(2017)


Ingredienser til 16 stk. pr. portion
50 g smør
3 dl mælk
50 g gær
200 g sigtemel (ca. 4 dl)
2 tsk groft salt
1 spsk honning
Evt.1 dl fintklippet purløg
200 g kvark/skyr
400g hvedemel

Pynt
Sigtemel
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 16 stykker og form dem til flade boller (ca. 10 cm i diameter).
Lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i ca. 15 min.
Drys med sigtemel og bag bollerne midt i ovnen.
Bagetid
Ca. 10 min. ved 225°
Tips
Lunes inden serveringen.