2019

Januar

7. Så er julen definitivt forbi. Juletræerne både inde og ude er fjernet, skåret i stykker og kørt på lossepladsen. Det er stadig mildt for årstiden, men udsigt til snevejr sidst på ugen.

15. Det går bedre med mor. Jeg er derude hver dag, næsten. I aftes havde Lilian jeg hende oppe i sin kørestol og inde i stuen for at se håndboldkampen mellem Danmark og Saudi-Arabien, og det klarede hun fint. Håber hun kommer lidt op også de næste dage. Det blev for øvrigt en dyr weekend. Vi kom lige til at købe en ny bil, men herom senere.
22. Kom lige til at tilmelde mig til kursus i hjemmeside endnu engang. Håber så, at få styr på det jeg ikke kan finde ud af!
25. Nu har vi så skiftet bilmærke, igen, igen. Denne gang blev det KIA, der kunne 
levere en plug-in hybrid, som jeg har fablet om længe. Det var ret vemodigt, at aflevere nøglerne til Peugoet’en, den har trods alt transporteret os 208000 km. rundt i Danmark og Europa igennem godt 8 år.


27. Så kom sneen, men ikke ret meget her i Midtjylland. Dog er vejene meget sjappede, for kommunen foretager sig ikke noget på gader og mindre veje. Det er nu frostvejr til aften, så sjappet er stivfrossen og meget ujævn at køre på.
29. Første aften på LOF kursus. Nu bliver det lidt spændende, hvad vi lærer denne gang! Kia’en klarede lige nøjagtig turen frem og tilbage på el og er blevet ladet op igen i løbet af natten.
30. Det går meget op og ned med min mor. Blev ringet op af hjemmeplejen i går eftermiddags, at hun skulle have fat i mig, for hun var ude at cykle i Vium og jeg skulle komme og køre hende hjem! I morges ringede hjemmeplejen igen, at det stod sløjt til, så vi kørte derud og var der hele formiddagen, og da var hun ret så klar og kunne huske hendes tid som ung pige i huset i GL. Kjellerup og spurgte til familien helt relevant, så hun er dukket op igen så længe det varer. 

Februar

3.  Vi / jeg har nu kørt over 400 km i Kia’en og har ladet den op flere gange. Det viser sig, at det koster ca.8Kwh for en hel opladning til 53 km. (Ca. 20kr.) Det er vist billigere end diesel, så Lilian er ved at blive overbevist om, at det var en god idé at købe en plug-in hybrid, trods alt.
13. Kørte til Overlund meget tidlig for at køre børnebørn til Hadsund, hvor deres oldemor var død. Efter at hun var sunget ud, fortsatte vi til Elsegårde til frokost og kaffe inden hjemturen. Så var der heller ikke flere km. på batteriet.
14. Valentinsdag. Havde møde med Hjemmeplejen ang. Ellen og blev enige om, at det nok var bedst at søge om en plejehjemsplads, og den har hun skrevet under på, så nu må vi se hvad der sker.
15. 
Lilian kørte sin første lille tur i Kia’en og det gik godt.

Kodriveren blomstrer i haven d. 17. februar.

18. Nu er det vist snart forår. I den forgangne uge har vi haft fint solskin både mandag og torsdag, også fint vejr fredag, så solcellerne har været på arbejde, og givet op til 10Kwh om dagen. Lad os håbe det fortsætter, nu vi har en bil der kan lades op.
19. Har installeret et plug-in som ændrer siderne tilbage til de tidligere versioner uden blokke. Det har jeg tidligere kunnet finde ud af, så jeg håber det går bedre nu, uden alt for megen banden og svovlen.
26. Cyklede for første gang i år, og for første gang nogen sinde i februar, godt 55 km. på de 2 timer, vi normalt bruger, sammen med Agner og Kjeld. Vi kørte den kendte Knudstrup-Karup-Grønhøj tur og via Skelhøje uden om Dollerup Bakker. Fin tur i det flotte solskin, tørvejr og 12 gr. varme.

Marts

5. Er hjemme igen efter at have tilbragt månedens første weekend på Fyn hos René. Han ville gerne have malet sit soveværelse, og det blev flot. Med nyt sengetæppe, og Lilian har lovet at forsyne alle hans puder med nyt rødt stof.

Mandag var han så til biopsi på OUH i forbindelse med sin deltagelse i et forsøg, der nu har varet over et år. Han får først senere at vide, om han har fået et aktivt stof eller placebo.
10. Vi har nu hørt fra Kommunen, at mor er bevilget en plejehjemsplads, men hvor og hvornår vides ikke endnu.
12.  Sidste gang på aftenskolen i denne omgang. Er igen, igen løbet ind i en general forkølelse. Det begyndte så småt i fredags og lørdag morgen vågnede jeg op med næseblod, sikkert fordi jeg havde snydt næsen for hårdt. Her tirsdag aften er det overhovedet ikke stoppet. Håber ikke, at jeg smitter Kristian eller de andre på holdet! Er ude på Trekronervej hver formiddag. Mor er utålmodig efter at der sker noget. Hun keder sig om dagen og bliver konfus om aftenen, så vi/jeg er derude sommetider flere gange i døgnet.
16. I dag kom der besked fra Silkeborg Kommune, at mor blev tilbudt en plejebolig på Sandgårdsparken, allerede fra d. 1. april og hun har sagt ja, så nu får vi travlt med at flytte hende. Det er en ét værelses lejlighed, så hun kan jo ikke have alle sine møbler med, men må indskrænke sig til det mest nødvendige, men det går nok også.
26. Har nu meget travlt med at flytte mors adresse, folkeregister, kommune, telefon, Midt Jyllands Avis, Hjemmet, forsikring, TV og søge boligstøtte. Mange papirer og fuldmagter skal udfyldes, skannes og sendes. I morgen er der hjemmebesøg af plejehjemmet, hvor yderligere formularer skal underskrives. Har endnu ikke fået sommerdækkene på Kia’en.
30. I dag KCK opstart af sommersæsonen. Vi var 43 medlemmer + nogle nye, der mødte op på trods af de lave temperaturer, men solen skinnede og det var tørvejr, men strid og kold (7-8 gr.) blæst fra NV. 52 km. på 2 timer. Godt med en varm pølse og en kold øl bagefter.

April

1. I dag fik vi synet lejligheden på Sandgårdsparken, så vi kunne begynde indflytning af møbler og ophængning af gardiner og billeder på væggene. Lamperne kræver længere ledninger, så jeg må i gang med at skifte ud. En PH lampe er det imidlertid ikke så enkelt at skifte ledningen i, men håber det er lykkedes. Nu skal de bare hænges op. Det gør vi i morgen. Resten må vente til onsdag, hvor jeg har bestilt kørestols tranport til kl.10.
3. Så oprandt dagen, hvor mor rejste fra Fuglemose for sidste gang. Hun var ellers ikke særlig frisk fra morgenstunden, mente vi måtte aflyse, for hun var så syg så syg, men da hjemmeplejerne kom og hun kom i tøjet og fik lidt morgenmad, så gik det jo alligevel. Alle 3 brødre med fruer var mødt op, og det blev en hektisk dag med at få flyttet det sidste hun skulle have med. Efter hun var installeret nød vi et glas champagne sammen med hende for at byde velkommen til det nye hjem: Sandgårdsparken 18. Nu venter oprydning og salg af Birkelyst.
11. Har haft besøg af en ejendomsmægler på Trekronervej. Han mener nemt at kunne sælge ejendommen til en fornuftig pris. Vi er villige til at sælge til vurderingen, der lyder på 1.4 mil. Han udfærdiger et budget, så må vi se hvad der sker.
På plejehjemmet går det tilsyneladende godt nu. Jeg har været der flere gange for at flytte møbler og lamper, men nu er personalet vist tilfreds. I går var Vivi og Arne forbi og da var hun ikke hjemme, men til sang. Og da hun kom tilbage, var hun i godt humør.
I dag har Lilian og jeg været på Overgårdsvej hele dagen, for at hjælpe Tom med haven. Ukrudtet er fjernet og der er kørt cacaoskaller på bedene og stenmel på gangene, samt lavet et firkantet bed omkring æbletræet. Nu ser der fint ud så længe det varer. Jeg benyttede så lejligheden til at hente sommerdækkene til Kia’en og olie til Ka’en, så nu kan vi få bilerne gjort påskeklar.
17. Cyklede sammen med Kjeld en 55 km tur i det gode vejr. Har fået besked fra Udbetaling Danmark, at mor kan få boligstøtte, så nu ser hendes økonomi bedre ud. Besøgte hende i går, Skærtorsdag sammen med Egon og René og hun har det faktisk godt og nyder den gode mad de får. Synes heldigvis, at lejligheden er stor nok, selvom den kun er en ét rums. 60 m2 alt i alt. 39 reelt. 
Så er arvesølvet pudset.

Maj

April måned bød på rekord mange solskinstimer, og det kunne ses på solcelleregnskabet. Bedste april måned nogensinde med 414 Kwh produceret, ikke mindst takket være det kølige vejr. Har alligevel allerede cyklet 700 km i år, men det har ofte været en kold omgang. Heldigvis tørvejr, men en del blæst. I går d. 1.maj var vi hos ejendomsmægleren for at få det sidste på plads, så nu kører salget af Trekronervej 31. Henning og jeg havde en potentiel køber i dag, så nu venter vi på, at mægleren får lavet en salgsopstilling. Der mangler dog at blive taget billeder og foretaget energieftersyn, men det sker i næste uge.
Knud og jeg var til vinsmagning hos Carla i aften. Ialt 48 personer i Arena Midt, til de spændende vine Carla havde valgt.
3.4. Så kom vinteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Haven med sne.
7. Nu er Trekronervej blev fotograferet og rapport til energimærke er udført i dag mellem haglbygerne. Heldigvis skinnede solen, da fotografen kom, og frugttræerne havde ikke helt mistet blomsterne i blæsten og kulden. Nu er det så op til ejendomsmægleren at få gården solgt. Vores nabos hus, Bjergfyrren 1, er blevet solgt, men vi ved endnu ikke til hvem, så det bliver spændende, hvem der er vores nye naboer. 
9. Nu kom vores fødehjem til salg på nettet, omtrent på mors 94 års fødselsdag. Se den her: https://www.nybolig.dk/villa/8620/trekronervej/230044/86218089
11. Det blev så dagen efter hendes fødselsdag, (hvor vi var til Line og Toms fælles fødselsdag), at vi hørte fra mægleren, at de, der allerede i fredags havde givet et bud på 1,2 mill. at vi satte vores ned til 1,325 fra 1,395 (vurderet til 1.4 mill), havde givet et nyt bud på 1,3. Så sagde vi OK og mor har også accepteret, så solgt på 1-2 dage, det er næsten for godt til at være sandt. Nu får vi for alvor travlt med at få det sidste ryddet op. Mødes med Henning i morgen, mandag med trailer for at fjerne alt det overflødige, og der er meget! Tirsdag kommer vi alle 3 og rydder op på loftet og i roehuset.
16. Ja, det var så også for godt til at være sandt mht. salg af Trekronervej. I dag har de, der havde givet budet på de 1,3, som vi havde accepteret, trukket sig! Nu må ejendomsmægleren på den igen. Cyklede i dag sammen med Agner og Kjeld, næsten 70 km.. Fantastisk vejr, men det holder vist ikke. De næste 3 dage er vi i Overlund for børnepasning. Line og Tom tager til Berlin i Bededagsferien.
26. Tak for alle hilsner og gaver i anledning af min fødselsdag. Jeg havde en hyggelig for-/eftermiddag med familie. Lilian bød på brunch og eftermiddagskaffe. Fik også lige stemt til EU valget. Vejret var dog ikke helt som vanligt. Det var for koldt til at sidde ude. (Det må skyldes Kronprinsen!)

Juni

8. Byfesten i Kjellerup er godt i gang. Vi deltog i vinsmagningen i teltet på torvet sammen med BoK + 80 andre. Der var 17 vine og fordi det var Freddys fødselsdag og de var blevet bedsteforældre, var der også drinks til slut. Kom til at bestille 3 rødvine til 90 kr. stykket. Det blev dog endnu dyrere på hjemturen, for jeg skvattede på stien og smadrede mine briller, så næsen ser noget ramponeret ud, men heldigvis ikke brækket noget, kun skrammer. I aften er der sommerfest med spisning og koncert i Arena Midt, også der følges vi med BoK. På tirsdag kommer Den Kongelig Ballet og danser på den gamle campingplads i Dalen. Vi håber på tørvejr, ellers bliver det aflyst og vi har endda bestilt picnickurve m.m.
Ja. Det blev så aflyst, men vi tog picnickurvene med hjem og nød indholdet inden døre sammen med BoK, Egon og Maybritt.
20. Nu er hækkeklipning overstået, dog mangler lige “spiralbusken”, men den skal vist klippes ret meget til, så det venter lige lidt. I går var det fint vejr om formiddagen, så mens Lilian havde kollegertræf, cyklede jeg selv 55 km for første gang i korte ærmer, håber der kommer flere sommerdage. Der har været ret så meget uvejr den sidste uges tid, men ikke ret megen regn her. I alt i denne måned indtil nu 47 mm. Det har holdt regnvandstønden fyldt helt op.
23. Cyklede med KCK i dag, og det blev en lang tur. Vi endte i Hjøllund til ispause, så hjemme igen havde jeg kørt 103 km.
27. Har været til “Snapsting” i Viborg flere gange de sidste par dage. Det startede tirsdag, hvor vi først hentede Benjamin fra en fødselsdag og derefter hørte Annika Aagård på Nytorv. Onsdag formiddag hørte vi Cecilia og koret fra Overlund Skole synge akkompagneret af 4 medlemmer af Danmarks Underholdningsorkester på Borgvold. Torsdag aften var orkestret fuldtalligt og spillede på Gammel Torv (Domkirkepladsen) med Lis Sørensen og Pernille Rosendahl som sangerinder. En fantastisk koncert, blot ærgerligt, at folk ikke kan lade være med at snakke under koncerten. En flot solskinsaften, hvor vi sad på terrassen næsten til midnat og nød Passionsblomsten med 15 blomster. 

28. I dag er der 20 udsprungne blomster. Ny rekord. OBS: Om aftenen talte vi hele 30 blomster og 20 på den anden plante på terrassen. Et fantastisk syn, som vi ikke har set hverken før eller siden.

Juli 

2. Er startet på nye kartofler fra haven for første gang. Til gengæld er det slut med jordbær, men de har givet rigtig meget i år. Også agurker fra drivhuset har vi høstet flere gange. Skoleagurken er næsten eksploderet med flere stk om dagen. Lilian var med i mosen i eftermiddag efter at jeg havde været i gang fra formiddagen. Græsset var mega højt mellem træerne, men nu er alt jævnet, så nu går der vel lidt tid inden græsset skal slås igen. Vejret er ret skiftende, med blæst, lidt regn og sol indimellem, men ret så lave temperaturer i forhold til sidste uges varmebølge.
19. Efter en uge med tørvejr og sol ind imellem, regner det så småt i dag, så der er lidt tid til hjemmesiden. Fik afrenset afdækningen på læmuren og malet igen, meeeen, farven ramte vi ikke ret godt, så det bliver vist nødvendigt at male én gang til, men så er grundingen da i hvert fald i orden. Rundede 2000 km. på raceren i år på en tur sammen med Kjeld, nu må vi se, hvor meget det kan blive til. Har for øvrigt også fået mine nye briller, så nu er de ridsefri, i hvert fald indtil videre. På plejehjemmet har mor haft et forbigående svips, men efter en hviledag var hun tilbage igen. Gården er stadig ikke solgt, men der er interesse, det er blot det med pengene, som regel.
23. René havde set, at der var åbent hus hos Strøjer samlingen, så vi løste billet sammen med BoK og kørte forbi Odense og tog René med. En helt fantastisk samling, den gode Strøjer her har og i dagens anledning havde lånt den helt nye Königsegg Jefko, opkaldt efter faderen, en bil med 1400 HK og over 400 Km/t på toppen. Alle producerede solgt på 20 min. til en pris af mindst 20 millioner +hvis ekstra udstyr? De fleste købere var sheiker fra oliestaterne.


Nu venter vi på, at druerne bliver blå.

August

5. Efter lang tid med ret så høje temperaturer, nærmer vi os nu almindelig dansk sommer, med ustadigt vejr og under 20 grader om dagen. Det smitter så også af på nattemperaturen så det er lettere at sove. Brugte lige formiddagen på at cykle 64 km. sammen med Kjeld. I alt indtil nu over 2300 km. så formen er ved at være der. I lørdags afleverede vi familie surferen med udstyr i Otterup, så kan Ron forlyste sig med den sammen med Ask. Tagbøjlerne fra Mitsubishsien måtte forlænges, (bredere tag), men det hjalp Knud med, så vi sparede at købe nye og de virker fint. Fra drivhuset høster vi tomater, agurker, peber og chili, men også druerne begynder at modnes. I haven er der gang i bønner og squash. Kartoflerne er gravet op fordi toppene visnede ned og det blev en hel pæn høst i år. Der er nu ikke noget bedre end ens egne produkter. I sidste uge havde vi børnebørnene på ferie og det blev bl. a. til en tur til Jyllands Park Zoo ved Haunstrup. Gederne var det store hit.

Jyllands Park Zoo

19.-23. Bornholm

Vi havde en fantastisk ferie på Bornholm sammen med René, der også fungerede som guide og gjorde det fortræffeligt. Vi besøgte vist alle byer, rundkirker, almindelige kirker, fortidslevninger og turistattraktioner. Også en tur til Ertholmene blev der tid til. (Christians ø og Frederiks ø) Vi kom dog for sent til at komme op i Bornholmertårnet, der ligger tæt ved hvor vi boede, men udsigten fra tårnet i Almindingen fejler nu heller ikke noget. På hjemturen gjorde vi et ophold i Ystad og vandrede rundt i den gamle bykerne, en spændende gammel bydel med klosterkirke og flotte gamle huse. Vi kørte ad vestkysten til Trelleborg, hvor der er fundet en vikingeborg. Vel tilbage i Odense, kørte vi om søndagen til Thurø og nød solen på stranden, en kop kaffe og en is som afslutning på ferien.
28. Så prøvede vi Bridgewalking på den gamle Lillebæltsbro.

En stor oplevelse, at gå her i op til 60 meters højde og høre og se togene suse forbi under os og nyde den storslåede udsigt til alle sider. En tur der kan anbefales. Solnedgangen måtte dog nydes på den nærliggende Galsklint strand sammen med den medbragte mad.

September

3. Så lykkedes det vist at få solgt Trekronervej 31. Der er skrevet under på papirerne, så nu håber vi på godkendelse fra diverse myndigheder, men alt skulle være i orden, så vi har travlt med at få tømt det sidste og gjort rent. Overtagelse hurtigst muligt, måske allerede om 14 dage. Vi krydser fingre og håber mor holder ørerne stive lidt endnu. Hun bliver mere og mere svagelig, men kan heldigvis kende os, så det er en god ting. Nåede at cykle over middag mellem bygerne, rundede 2700 km i år. 
Og så tog vi ellers på ferie. Den Iberiske Halvø rundt. Planlagt ca. 8000 km på godt 3 uger.

Oktober

8. Forsøger med lidt billeder, men systemet driller! Måske jeg bare fortæller lidt om turen i tekst, hvis jeg ikke får styr på billederne. Ved ikke hvorfor jeg ikke kan hente billeder ind, det plejer at gå uden problemer, så måske ikke flere billeder fra turen.

Første stop i Tyskland til medbragt morgenmad.
Så nåede vi Bordeau efter knap 1800 km.

 

 

 

 

 

 

Guggenheim museet Bilbao

 

Guggenheim museet Bilbao

Turen startede lørdag d. 7. september. BoK ankom til Bjergfyrren kl 21,30 og efter at have læsset KIA Niro’en, (Caren 14) kørte vi sydpå. Gennem Tyskland og fortsatte gennem Belgien ind i Frankrig, forbi Paris og til Bordeau, hvor vi ankom sidst på eftermiddagen. Desværre lidt vrøvl med Best Hotel, hvor vi måtte betale dobbelt, fordi automaten ikke kunne udskrive hverken nøglekort eller kvittering. De lovende at føre pengene retur, når de gik ind på deres konto, men det er ikke sket. (Og gør det nok heller ikke, pengene er dog ikke blevet hævet endnu, så måske?) PS.Og de blev efterfølgende ikke hævet!
Herefter fortsatte vi til Spanien og Bilbao, og så regnede det. Vi trodsede regnen, så museet udefra og kørte op til et udsigtspunkt for at se byen lidt fra oven. Igen regnede det, så vi fortsatte turen med kurs mod Peter Sissecks vingårde. Vi fandt dem, men det var ikke nogen succes, så vi købte vin på en anden vingård og tog med til Aksel. Nigran og Karen og Aksels hus var næste destination. Her boede vi i 3 dage og kørte udflugter i omegnen, bl.a.Santiago de Compostella og en vingård inden turen fortsatte til Portugal og Gaia med portvinshusene. En stor oplevelse, særlig for Knud, der godt kunne bruge nogle af de store fade hjemme i kælderen. Helst fyldte, naturligvis. Vi nåede også lige en “Bridgewalking” over til O’Porto inden vi fortsatte via Tomar, en by med et Middelalderfort, til Lissabon og ned til Kysten ved Algarve. Vi oplevede dog, at sommeren var ved at være forbi. Det var ingen turister på stranden og Atlanterhavet var lidt koldt at bade i. Da vi nåede Faro var vi halvvejs, på turens sydligste punkt og længst væk hjemmefra. Vi kørte ind i Spanien igen, til Sevilla med en fantastisk Domkirke. Videre til Cordoba med nok en fantastisk Domkirke, den flotteste og mest særprægede på hele turen, og endte på Solkysten i Mazarron, hvor vi havde regnet med at overraske Jens og Jonny, men de var i stedet kørt til Gardasøen. Øv, det kunne have været sjovt hvis de havde været der, det var faktisk turens mål fra starten, men sådan blev det så ikke. Til gengæld var stranden god og Middelhavet var meget varmere at bade i og vi oplevede en helt ubeskrivelig solnedgang. Jens havde foreslået, at vi kørte ud på landtangen ad små, snoede bjergveje, for at se fortet med de store kanoner. Derefter nordpå via Valencia til Barcelona med den ufuldendte katedral La Sagrada Familia tegnet af Gaudi. Der var så mange turister, at vi opgav at se den indvendig, men kiggede os lidt omkring. Inden vi fortsatte mod Empuriabrava, hvor vi havde booket hotel, blev vi saboteret. Højre bagdæk blev punkteret af en scooterkører med en kniv, sikkert i et forsøg på at lokke os ind på et værksted, men vi kontaktede SOS i Danmark og 4½ time senere kørte vi videre med nyt bagdæk og små 1000 kr. mindre på kontoen. Vi havde planlagt en hel dag i “kanalbyen”, men vi ankom først kort før midnat og kørte videre næste dag, så det blev kun et kort besøg ved et par af kanalerne, med de mange lystbåde på den ene side og vejene på den anden side af husene. Dernæst ad meget små bjergveje, besøgte vi Salvador Dalis hjem og have beliggende ved et lille fiskerleje. Meget særpræget hus.Vi fortsatte over grænsen til Frankrig mod NØ til den gamle paveby Avignon. Flot katedral og Pavepalads med have i den gamle bydel inden for borgmuren. Næste stop Mulhouse med Bugatti museet og et jernbanemuseum.

Bugatti Divo 7993cc 1500Hp 380Km/h

Nu gik turen videre langs Rhonefloden på den franske side til Alsace, hvor vi havde booket en “kør-selv-ferie” med 2 overnatninger. Vi fulgte Maginot forsvarsværkerne og så dem flere steder dukke frem. Èt sted kunne man køre i tog gennem gangene, men turen på engelsk var desværre lige kørt, så vi fortsatte til Strasbourg med EU bygningen. Stort kontor til kommisærer m.m. Vi nåede Niederbronn, hvor vejret igen begyndte at drille. Det var blevet meget køligere og småregnede, så vi fornemmede at vi nu ikke havde så langt hjem. Under 2 dages opholdet i byen kørte vi først til et pottemageri og derefter ud til vingården Cleebourg, hvor der indgik en vinsmagning, og vi kom til at købe lidt vin med hjem. Det var dog begrænset, hvad vi havde plads til, så vi deltes om kasserne. Hjemturen fortsatte ind i Tyskland til Køln med domkirken. Vi havde regnet med(for det gjorde det) at besøge Paderborn og tage en overnatning mere, men trafikken viste sig fra sin værste side, med køer, vejarbejde og ulykker, så vi valgte at køre igennem for at kunne passere Hamborg om aftenen. Vi kom først til den Danske grænse lidt før midnat, så grænsebutikkerne var lukket. Ikke de store problemer på resten af turen, så vi nåede Bjergfyrren lidt før kl.02 efter have tanket bilen og da havde vi kørt ialt 8676 km på de 24 dage som turen havde varet. Stort TAK til BoK for support og assistance. Uden Jer havde turen ikke kunnet lade sig gøre.
19.- 23. Vi var knap kommet hjem fra ferieturen, før Lilian drog afsted igen. Sammen med Cecilia og Line rejste de tre til Italien for at besøge Laura og familien. Emilio var netop blevet færdig med en uddannelse og holdt fest for familie og venner. Jeg både bragte og hentede dem i Billund. Det havde været nogle skønne dage, med solskin og 25 graders varme, hvor vi her havde mest overskyet, regn indimellem og kun 10-12 gr.
30. Nu har huset fået ny rygning og nye tagplader på vest siden. Startede i går, hvor Kim kom med stillads og 10-4 med pladerne. Birthe afleverede Knud og så gik det ellers bare for fuld fart i det fineste solskinsvejr. Skyfri himmel og ingen vind. Den bedste dag i mange måneder, hvor heldig kan man være. I dag kom Knud og Kim så igen og lavede det sidste færdig. Det havde frosset i nat, så det var lidt af en udfordring at klatre på det rimede tag, men med stige og lægter, samt støttende sig til solcellerne, lykkedes det at blive færdig til middag, og så regnede det igen. Nu skal vi have sorteret lidt i de gamle tagplader og have alle de dårlige på lossepladsen.

November 

8. Jeg har nu fået skiftet til vinterhjul på bilen, sommerdækkene gjort rene og lagt ind. Kapillarkasserne og også vasket af, men drivhuset mangler p.gr.af, at næsten alle blade stadig sidder på. Der er udsigt til nattefrost, så regnvandstønden er tømt og “vandværket” koblet fra og sat ind. Skulle have været på cykeltur om eftermiddagen, men lige inden jeg begyndte at iføre mig udstyret, regnede det, så vi aflyste og gik i stedet ned i sport og fitness. I aftes var der vinsmagning med Carla i Arena Midt, og det blev en god aften. Især den sidste rødvin, en Amarone fra 2011, slog alle andre, men det gjorde prisen så også. (350kr. på tilbud) 
14. Lilians fødselsdag blev overstået allerede i lørdags, hvor børnene og Krogsgaard klanen kom til en let middag, hvor vi havde bestilt hovedret hos Slagter Hald i Viborg, som Line og Tom så havde med. Mine brødre var begge forhindret. Vi fik lidt af en forskrækkelse om aftenen, for pludselig holdt der både politi og lægebil nede på gaden, og så hørte vi, at Minna, vores genbo, var fundet død. Hun havde ganske vist fået konstateret lungekræft og var i behandling, men ingen havde forudset, at dette ville ske.
19. Hentet juletræer hos Laurits, hele 7 stk. så er der lidt at vælge imellem.
28. Nu er juletræerne ved at være fordelt, sat op hos mor på Sandgårdsparken, i Overlund, herhjemme og lyskæderne er monteret. Der mangler kun hos René og der tager vi over på søndag. I aften gælder det revyen på Det Ny Teater i Silkeborg og i morgen klippe/klistre med Benjamin. Så gik der nok en regnvejrs uge og dem har der været mange af. Det vådeste efterår siden 1967.

December

9. Der er stadig hængepartier m.h.t. gårdsalget. Pengene er ikke gået ind her d. 1. som forventet og LMO har ikke reageret på overdragelse af betalingsrettigheder, så jeg ringer rundt og prøver at få svar, men det er ikke let. Jeg bliver stillet videre, for det er ikke lige vedkommende der har med sagen at gøre, men den næste enten svarer ikke eller forkert telefonnr. Nu er klokken så over 16 i dag, så jeg må fortsætte i morgen.
17. Nu er alle julegaver ved at være i hus. Jeg har endelig hørt fra bank og LMO, men det er nok tvivlsomt, om pengene fra gårdsalget når at blive frigivet i år. Vinteren har ikke ramt her endnu, men det regner stadig næsten uafbrudt, allerede i sidste måned passerede vi normalen for et helt år, og fortsætter det som nu, sætter vi sikkert rekord som det vådeste år nogensinde.
28. Nu er både juleaften og Renés fødselsdag vel overstået. Alt er gået stille og roligt. Det bliver dog rart med nogle “normale” dage igen, man spiser for megen god mad, men så må der motioneres det mere. Vejret har vist sig til den gode side, mest tørvejr og nattefrost med en del sol de sidste par dage, men ingen sne, og det kommer heller i år. Der mangler kun en enkelt mm nedbør for at slå rekorden med flest mm  årligt nedbør. Det har også føltes meget vådt i år, med oversvømmelser og mange damme på markerne.
30. Efter diverse E-mails og telefonopringninger, gik pengene fra gårdsalget endelig ind på mors konto, så vi drenge kunne få vores arveforskud inden nytår. Det har godt nok været en sej omgang, og tænk hvis hun ikke havde haft nogle arvinger til at hjælpe sig, så var pengene sikkert blevet stående på disponeringskontoen længe endnu.

                                 Julebrev 2019
Så blev det atter tid til at gøre status over året, der nu snart er gået. Det startede lidt kaotisk med at få Ellen på plejehjem og gården sat til salg. Det gik over al forventning, og hun er ved at vænne sig til at bo på Sandgårdsparken, selvom det løber lidt rundt for hende en gang imellem og at hun døjer med at huske. Gården blev solgt i løbet af sommeren, men på grund af juridiske spidsfindigheder er handlen ikke helt afsluttet endnu, men det sker forhåbentlig snart.
Januar blev også måneden hvor vi købte en ny bil, en Kia Niro plug-in hybrid, som allerede nu har kørt mange km. Efter nytår ser vi på kørselsøkonomien, det bliver spændende om det er billigere at køre på el end benzin/diesel.
Året bød på mange oplevelser. Kjellerup by jubilæum m. kongelig ballet i dalen, (som desværre blev aflyst pgr. af regn), snapsting og familiefest i Viborg, filmklub, Strøjer-samlingen på Fyn, Jyllands Park Zoo, Moesgård Museum, Ree Park, Bridgewalking på Gl. Lillebæltsbro, strandture øst og vest, Klitmøller og ikke mindst ferie på Bornholm sammen med René og den store september tur: Den Iberiske Halvø rundt m.m. sammen med BoK. Lilian var også i Italien sammen med Line og Cecilia for at besøge Laura, så alt i alt et begivenhedsrigt år. Heldigvis holder helbredet nogenlunde, selv om vi løber ind i lidt skavanker nu og da. Lilian går/løber stadig hver morgen og jeg har nået 2817 km på raceren i sommer.
Vi bruger en del tid på børn og børnebørn, men dejligt at følge med i deres opvækst. Huset og haven kræver mere og mere vedligehold, så ingen problemer med at få tiden til at gå, snarere at få den til at slå til. Juleaften fejrer vi i Overlund. Nytårsaften med naboerne.
Vi ønsker alle en rigtig GLÆDELIG JUL og et godt og lykkebringende NYTÅR med tak for alle gode oplevelser i 2019.