2024

Januar

Ons. d. 3. Så kom vinteren med frost og sne i store mængder, navnlig Nord- og Øst Jylland er hårdt ramt, hvor i mod Sjælland og øerne kæmper mod vandmasserne. Her kommer sneen senere. Snevejret forventes at fortsætte til i morgen.Her har vi fået ca. 30-40 cm. men flere steder kan der komme op til 70 cm. Det blæser kraftigt, så det fyger og der dannes store driver.
Tors. d. 25. Nu er det vist på tide med en opdatering. De fleste ved jo nu, at jeg har fået konstateret kræft i blærehalskirtel og prostata. MR skanning og undersøgelse med biopsi i Gødstrup og her senest PSMA skanning i Viborg. Alle officielle svar og hvad der skal ske, får jeg først at vide på tirsdag d. 30. Har derfor måtte melde fra til turen til Laos og Cambodia, men René tager afsted alene. Der er ombooket så han beholder dobbeltværelset uden merpris. Jeg får heller ikke rejsens pris refunderet, men må håbe på afbestillingsforsikringen. I dag solskin og tørvejr efter mange dage med regn og blæst. Sneen er nu helt forsvundet, men stadig problemer med oversvømmelse af veje og marker. I mosen står vandet meget højt, men dog ikke op til huset. Der er væltet et par store træer på nabogrunden, heldigvis ingen skader hos os udover, at brændestakken er delvis væltet. Må vente med udbedring til det bliver bedre vejr.
Ons. d. 31. Det ligger nu fast, at jeg skal opereres på tirsdag i Gødstrup. Nærmere følger senere.

Februar

Lør. d. 3. Kørte til Thisted i går, så Lilian kunne besøge Bodil på plejehjemmet. Hun ønsker at kunne komme hjem, men børnene insisterer på, at hun skal blive bedre, så vi må se. På hjemturen kørte vi ind til Sallingsund Færgekro for at bruge gavekortet, som jeg gav Lilian til hendes fødselsdag. Virkelig en oplevelse, med en fantastisk 5 retters gourmet menu med tilhørende vine, overnatning og morgenkomplet. Hjemturet gik over Hvalpsund, (med færgen fra Sundsøre), hvor vi mødtes med Line og Tom, der var ude for at se på sommerhus. De havde medbragt kaffe og kage som vi, på grund af den kraftige blæst, kunne nyde i madpakkehuset ved legepladsen ved færgestedet. For ikke at blive forkølet inden operationen, kørte vi hjemad i stedet for at gå rundt og se på huse. Undervejs ringede Gitta og fortalte, at forældrene havde fået plads på Frederiksberg og flytter på tirsdag. De har fået en lejlighed på Dronning Anne-Marie Centret, kun 5 minutters gang fra Thomas. De glæder sig meget og det gør hele familien også. Nu håber de at få huset i Sjørslev solgt. De har sat prisen ned for at se, om det kunne hjælpe.
Fre. d. 9. Har nu været hjemme siden onsdag, efter tirsdagens operation. Alt er gået planmæssigt, men det er godt nok træls med kateter og store plastre. Katederet får jeg fjernet på mandag og clipsene på næste fredag. TAK for de mange hilsner, blomster og gaver, det er næsten som at have fødselsdag. Fantastisk, at det er gået så hurtigt, hospitalsvæsenet kan godt være hurtig og effektiv når det gælder. Jeg skal nu tage den med ro de næste par uger, så cyklen må vente med at komme ud. Vejret er jo heller ikke til det. I dag kraftigt snefald over hele landet, med blæst og fygning, men kun få frostgrader. I morgen kommer René og så skal vi til Svenstrup og have skiftet olien på Hjulle.
Lør. d. 10. Så meget sne kom der her, ca. 30 cm.
Man. d. 12. Nu er jeg fri for kateteret og dermed igennem næstsidste trin af operationen. På fredag fjernes clipsene og de store plaster, så håber jeg, at kunne være i mine bukser igen, ellers må jeg jo have garderoben udskiftet.
Man. d. 19. Selvom de mange clips, vist over 20, nu er fjernet, er der stadig plastre over sårene, så det kniber stadig med at lukke bukserne, godt med en livrem. Var en tur i fitness i dag, men tog det roligt og undlod cykling. Vejret er stadig lige vådt og surt, men lidt opklaring sidst på eftermiddagen, men kun lidt sol. Solcellerne kaster heller ikke ret mig af sig, sidste måned solgt strøm for 27 kr.
Søn. d. 25. Stormen Rolf midt på ugen anrettede store skader, men heldigvis ikke her. Stadig regn og koldt, men ikke nattefrost. René har op til 35 gr. i Cambodia, så han får en brat overgang, når han kommer tilbage. Vi havde naboer og genboer i fredags til en gang tapas fra Super Brugsen, og det var rigtig lækkert, alle hyggede sig og snakken giv livligt hele eftermiddagen. Har også fjernet de sidste plastre og tager kun smertestillende morgen og aften. Tør dog ikke begynde på cykling endnu, men vejret er heldigvis heller ikke til det.

Operationslægen sagde ” 5 små huller” Her var der alene 17 clips.

Marts

Tors. d. 7. I dag flot solskin efter en kold og tåget morgen. Første dag på terrassen til et glas rosé og eftermiddagskaffe. Dog kun 5-6 graders varme, men svag vind fra øst. For koldt til cykling, selvom jeg (måske) så småt måtte gå i gang. Venter på varmere vejr.
Man. d. 18. Har nu været i Gødstrup for at få indlagt guldstykker/tråde m. h. t. strålingen. Jeg får senere at vide hvornår jeg kan begynde på at få stråler. Indstillet til, at det bliver i Gødstrup, det håber jeg. Stadig koldt og strid vind, men det skulle blive bedre fra onsdag. Håber på, at kunne starte raceren op der.
Ons. d. 20. Benyttede det gode vejr (op til 12 gr, og 2 sek/m vind) til årets første cykeltur. Nåede 31 km. men fik ondt i armen og arkiles scenen i venstre side, så valgte at køre hjemad fra Elsborg. Havde et fint gennemsnit, men vejen fra Elsborg til Levring og Hindbjerg er lidt “ujævn” så gennemsnittet endte på 22,4 efter at have været på 23 længe. Fint nok første gang. Havemøblerne og springvandet blev pakket ud og højttalerne sat op på terrassen, så eftermiddagskaffen og et glas rosé kunne nydes inden solen gik ned.
Ons. d. 27. Kørte 2. tur på raceren i går sammen med Agner. 36 km. Det blæste godt nok en del fra SØ, men Illervejen var fin hjemad. Den er forøvrig ny asfalteret fra Iller til Nørskovlund, det trængte den også til.

April 

Tirs. d. 2. Måneden startede med varsel om skybrud med store regnmængder, muligvis sne i Nordjylland og torden. Her er der indtil nu kun faldet 36 mm regn, men det fortsætter hele døgnet. Og de næste mange dage. Påsken har vi bl.a. brugt på, at hjælpe til med sommerhuset i Hvalpsund. Har også nået at fået sommerdækkene på, men det kniber med at få dem tørret. De 2 forreste er slidt ned, så vi skal have fat i et par nye inden efteråret. Ingen cykling i denne uge.
Tirs. d. 9. Igen regnvejr og cykling aflyst, efter en god weekend med tørvejr. Lørdag skulle vi være børnepassere i Overlund, mens Line og Tom tog op i sommerhuset. Lilian kørte til Overlund og jeg tog cyklen. Nøjagtig 1 time fra Bjergfyrren til Overgårdsvej. (23,2 Km.) Søndag blev vi hentet af Lisbeth og Laurits for at køre til Klitmøller og fejre Aksels fødselsdag. Det blev en fantastisk hyggelig eftermiddag med smørrebrød, kagemand og othello lagkage. På grund af strid blæst og den megen vand i klitterne, blev det ikke til en strandtur, men dog et kik over klitten for pigerne. Hjemturen blev lidt længere, da vi missede vejen over Mors og kom over Struer i stedet. I går var det fint vejr, så vi fik klippet roserne ned, Lilian tog sig af ukrudtet og jeg nåede alt græsset inden vi kørte affaldet til Tandskov.
Fre. d. 12. I forbindelse med støvsugning i går, startede maskinen pludselig ikke. Adskilt kunne jeg konstatere, at afbryderen var ok, men helt adskilt viste det sig, at kullene var slidt op efter ca. 35 års brug? Havde nogle i kassen, men de var for korte og størrelsen kunne ikke lige fås, så jeg må i gang med at slibe et par til, der er en anelse for store, men det bliver først i morgen jeg måske får den til at køre igen. I aften er der vinsmagning i Vinens Venner i Den Gamle Biograf med ledsager, så det skal nok blive hyggeligt.
Fre. d. 19. Lige en kort opsummering om min kræftbehandling. De fleste kender jo begyndelsen, men nu er jeg efterhånden midtvejs og klar til strålebehandling fra d. 30. april og 20 gange frem, alle hverdage med undtagelse af weekend og helligdage, så jeg er først færdig sidst i maj efter min fødselsdag. Var i Gødstrup i tirsdags (den 16.) til indledende samtale om strålebehandling, hvordan det foregår, mulige risici og følgevirkninger. Onsdag var vi så i Skejby til CT skanning, tatovering af strålepunkter og MR skanning m.h.t. indstillinger af kanonen. Fremover bliver det så vidt muligt i Gødstrup, men det er også lettere både kørselsmæssigt og parkering. Fik også at vide, at jeg aldrig ville blive erklæret kræftfri p.gr. af de 4 lymfeknuder, der er aktivitet i. De bliver holdt i skak af hormonbehandlingen, hvorfor jeg skal blive ved med at få en indsprøjning 2 gange om året resten af livet. Bortset fra, at jeg nok synes at være mere træt, så har jeg det egentlig fint, men døjer lidt med at vænne mig til at blive mere “kvindelig”. En stor tak for de mange hilsner jeg har fået. Det varmer, at så mange tænker på os.