2022

Januar

Ons. d. 5. Så er et nytår startet, og julepynten er ved at blive pakket ned. Begge juletræer er pelset og grenene brugt som vinterdække ved roserne, sarte planter og buske. Stadig mildt for årstiden, med plusgrader hele døgnet, men nu er det slut. Nattefrost fremover, men ikke megen nedbør. Vi venter på vores nye køleskab, håber det snart kommer.
Søn. d. 9. Så kom vores nye køleskab i fredags. Birte og Knud kom heldigvis og hjalp os med at få det ind. Det viste sig, at være for bredt til at komme igennem døren fra baggangen til køkkenet, så vi måtte ind fra køkkenterrassen. Lamperne havde jeg taget ned, men bordet skulle også væk for at kunne komme til. Det gik helt fint med at komme ind og få al indpakningen fjernet. Alt var tapet, men vandslangen fra det gamle køleskab kunne monteres, så “Amerikanerskabet” blev startet op. Vi kan nu få vand, med isterninger eller knust is. Det kniber dog lidt med temperaturerne, men alt skal jo lige køles/fryses igennem. Vi håber det er i orden i morgen. I går var vi i Odense og fik Renés nye lamper sat op. Det ser flot ud sammen med de nye stole. Det har nu sneet et par dage, men tøvejr om dagen, så føret er ret sjappet. Vi kørte pap og flamingo til Tandskov i dag, så traileren måtte børstes godt af for snesjap, inden den blev sat ind i hallen igen.
Fre. d. 21. Stadig mildt for årstiden med let nattefrost, men de sidste dage har det blæst meget, så det har føltes bidende koldt. De næste dage ser ud til at blive med lidt højere temp. og mindre vind. Ingen sne.
Lør. d. 29. Jeg hentede min nye cykel i går. Desværre er det ikke forsvarligt rent vejrmæssigt at få den prøvet af. Stormen Malik har meldt sin ankomst, så prøveturen må vente. Håber, der ikke sker skader, hverken her eller i mosen. Meget mildt for årstiden. Temperaturer hele døgnet på 7 til 9 gr.
Søn. d. 30. Vinden er aftaget efter stormen, og der har været fint solskin hele dagen, men kun 5 gr. Vi kunne dog lige nyde årets første glas rosé på formiddagsterrassen inden middag. Stormen havde næsten flået afdækningen af havebordet, men det blev ordnet midlertidigt. Så må det laves om, når vinden har lagt sig helt.  Alle vinduerne så forfærdelige ud, så de blev pudset i eftermiddag. Der var heldigvis ikke sket noget med skuret i mosen.

Februar

Man. d. 7. Endelig en dag uden regn og med solskin, men det er også blæst op igen. Dagtemperaturer over frysepunktet og kun 1-2 minus grader om natten. De næste dage igen ustadigt, men med plusgrader hele døgnet.
Tirs. d. 8. For anden gang i år rosé på køkkenterrassen før middag. Også solskin i dag og op til 8 grader, men skarp blæst fra VNV, så heller ikke cykelvejr i dag. På trods af megen nedbør og overskyet vejr, blev januar bedste solcelle produktionsmåned og slog 2017 med 1KWh til 65KWh.
Søn. d. 13. Efter en flot solskinsdag i går,(rosé på terrassen for 3. gang) er det nu igen blæsende, overskyet og finregn. Cykling må vente. Indbydelserne til min fødselsdag er sendt ud og de første tilmeldinger er allerede tikket ind. Der er også reserveret en tur med Møller brødrene til Hjerting Badehotel på mors fødselsdag d. 10. maj. I denne uge er det skolernes vinterferie, så Cecilia kommer i eftermiddag til tirsdag og derefter er det Benjamins tur til fredag, hvor vi skal til Birthes fødselsdag i Dollerup.
Man. d. 21. Stormene er ved at være overstået, men heldigvis ingen skader her. Midtjylland slap meget nådigt i denne omgang, men masser af regn. 91 mm indtil nu i denne måned, (29 mm alene i weekenden) og næsten alle marker er oversvømmet. Aldrig har jeg set så store damme på Trekronervej 31, ca. 1/4 af de 7 hektar står under vand. I mosen har det aldrig stået højere end i dag. Heldigvis ingen skader på huset, men nogle træer står i vand, mon de overlever?
Tors. d. 24. RUSLAND HAR ANGREBET UKRAINE.
Nu er der krig i Europa, igen. Sidst var det jo på Balkan, denne gang er det nok værre, for Putin er livsfarlig som diktator og ønsker at føre Rusland tilbage til den størrelse som USSR havde under Stalin. Håber ikke, at vi, der er født efter 2. verdenskrig, skal opleve en 3. verdenskrig!
Lør. d. 26. Første cykeltur i år. Havde problemer med min nye Garmin. Viste al mulig andet end kørte kilometre. Måtte læse brugsanvisningen ved hjemkomst og fandt ud af, hvilken knap der også skulle trykkes på. Nu ser det ud til at virke. Flot solskin i dag og ingen vind. Også flot solskin i morgen, men kun 5 gr. og lidt mere vind. Venter nok til torsdag med at cykle igen.
Man. d. 28. Kunne ikke vente med at cykle den samme tur som i lørdags for at afprøve om alt virkede, og det gjorde det. Har dog lidt svært ved at høre bip lydende, når der komme biler bagfra, men bjælken, der viser trafik, er blevet rødlig og tydeligere, så det er helt fint.

Marts

Tors. d. 3. Cyklet 3. tur i år, 44 km i flot solskin, men koldt, kun op til 7-8 grader, men næsten ingen vind. Hårdt for armene, det må jeg vist træne noget bedre nede i Sport & Fitness. Fik eftermiddagskaffe ude på terrassen for første gang i år, men Lilian har allerede taget solbad flere gange. Der er rigtig gået forår i fuglene, der er 2 par gråspurve, der slåsser om den eneste redekasse, så jeg er gået i gang med at lave én mere.

Så bliver endnu en bid af staudebedet til græsplæne

Fre. d. 11. Strid blæst fra SØ og kun 7 graders varme, så der kan ikke sås græs i dag. Det må vente til vinden aftager. Træls med den blæst. Cyklede 35 km i søndags, men det kneb med at holde varmen. Mandag fældende vi en stor birk i mosen, for der var nogenlunde læ. Den havde et råddent sted, så jeg var bange for, at den ville vælte i en storm.
Tors. d. 17. Så sluttede mere end 2 ugers tørvejr. I nat og i dag regn, men i morgen atter solskin og tørvejr. Stadig nattefrost, så ingen vand i regnvandstønden endnu. Cyklede 40 km. i tirsdags sammen med Kjeld og vinden havde heldigvis taget så meget af, at vi kunne holde varmen. Håber på cykelvejr igen til weekenden.
Fre. d. 25. Stadig fint solskin, men kold blæst. Nåede lige 41 km sammen med Kjeld. og rundede 300 km. i år. Min nye cykel kører fantastisk godt, dog sidevindsfølsom med de højere fælge. I går var vi i Skanderborg til foredrag med Jesper Skibby i Tjeles venner. Spændende at høre om hans opvækst og cykelkarriere med doping og alskens stoffer. Som barn havde han “ild i røven” og i dag diagnosticeret med ADHD. Vi var dernede i god tid og nød eftermiddagskaffen nede ved søen. Lilian hoster stadig en del, så i tirsdags bookede vi en PCR test i Viborg. Begge “ikke påvist”, så det er heldigvis bare en almindelig influenza. Havearbejdet kun så småt i gang. Det er simpelthen for koldt til at være ude ret længe ad gangen, men plænen er blevet klippet for første gang og stauder klippet ned. I morgen regner vi med, at granen skal fjernes og roserne klippes ned og gødes, selvom der stadig er nattefrost.
Søn. d. 27. Opstart i KCK på landevej. Vi var over 50 cyklister fordelt på MTB og racer. Mange opdagede, at jeg havde fået ny cykel. Efter turen var der grillpølser i klublokalet.

April 

Man. d. 4. Så kom regnen. Efter den tørreste og solrigeste marts måned, faldt der 13 mm regn siden i går aftes. Nu er regnvandstønden fyldt. Solcellernes bedste marts måned nogensinde med 375 KWh. 85 KWh mere end vi har brugt, på trods af en del opladning af bilen. Måtte også lige have Falck ud til Kia’en i torsdags på Fyn, for hjælpebatteriet var afladet og intet virkede, så det blev udskiftet i Viborg om fredagen. Håber på kulance fra Kia, så det ikke komme til at koste noget.
Desværre er nattefrosten ikke forbi endnu, så meget havearbejde må vente. En strid og hård blæst har sat en stopper for cykling siden opstarten, og det bliver ikke bedre den næste uges tid.
Tors. d. 7. Måtte ringe efter slamsugning i går, og de kom i dag og sugede klumper ud af afløbet i bryggers og køkken, så nu virker det forhåbentlig længe igen. Stadig rusk og regn med solskin ind imellem. Regnvandstønden er nu fyldt helt op, og husvandværket tilsluttet, så jeg kan komme i gang med at gøre drivhuset rent og fylde vand i kapillarkasserne.

Kagemænd m.m. til eftermiddagskaffen i Klitmøller ved Aksels 75 års fødselsdag.

Søn. d. 17. (1. Påskedag) Første dag i år, hvor frokosten kunne nydes ude på køkkenterrassen. Flot solskin fra i går og flere dage frem. Drivhuset er nu klar til tomat- og agurkeplanter. Græsplænen klippet 2. gang, men venter med gødning til senere på ugen, når det ikke længere fryser om natten. Besøgte Lisbeth og Laurits, hvor Karen og Aksel gjorde holdt på hjemvejen. I morgen igen solskin og cykelvejr.
Fre. d. 29. Sidste dag i fitness, pause indtil 1/10. Stadig tørvejr og meget solskin, men en del blæst. Haven trænger meget til vand. Kartoflerne kom i jorden først på ugen, plantet 2 tomatplanter fra Tom i drivhuset. I dag sået salat og dild. Cyklet en del på det seneste sammen med Agner og Kjeld. Den har også været til første service. Rundet 600 km. i år.

Maj

Søn. d. 8. Stadig tørvejr og solskin. Få dage med overskyet vejr og vand i luften, men ikke så meget regn, at det har kunnet registreres. Nu er alt meget tørt, til gengæld cykelvejr, dog blæser det en del med kraftige vindstød. Rundede 800 km på dagens tur. Har været i Overlund og Odense for at gøre forårsklar. Benjamin har fået drivhus og nyt højbed, hvor urtesagerne allerede er kommet op.René har fået en plantet en tomat i drivhuset og sået sommerblomster i et nyt bed foran stuevinduet. “Vild med vilje” er den nye trend, som Line og Tom også har indført for enden af redskabsrummet. Vi har sået sommerblomster og købt en del til krukkerne, men venter med at plante ud i haven til senere på ugen, hvor der måske kommer regn og nattefrosten skulle være forbi. Venter med agurker i drivhuset til nattetemperaturerne bliver lidt højere. Til gengæld er der godt gang i vinen, spændende hvor mange klaser i år? Vi har været på den årlige tur til Art Herning sammen med BoK. Nu glæder vi os til  badehotelophold med Møller brødrene.
Fre. d. 13. (St. Bededag) Hjemme igen efter en vellykket miniferie for at samles på vores mors 97 års fødselsdag i tirsdags på Hjerting Badehotel.Vejret var ikke til solbadning, så Lilian og jeg tog til Blåvand og besøgte Tirpitz museet. Et fantastisk flot bygningsværk opført i forbindelse med en stor bunker fra 2. verdenskrig. Museet bød på mange forskellige scenarier og projektorshow med mammutter og historier helt fra de første mennesker kom til Danmark til udstillinger med bl.a. rav og fund fra strandinger. Et besøg kan varmt anbefales.

Operahuset i Sidney opført i tildannede ravstykker.

Nåede lige at cykle i går formiddag og rundede 900 km. på raceren i strid blæst, men tørvejr. Regn om eftermiddagen og i dag. I alt 6 mm indtil nu, så nu er regnvandstønden næsten fyldt. Sået bønner og plantet tomater i drivhuset, ligesom Lilian har plantet de fleste sommerblomster, men nogle krukker står stadig i carporten på grund af blæsevejret.
Ons. d. 18. Agurkerne er nu plantet i drivhuset, og de sarte potteplanter fra stuen rykket ud på terrassen i det lune vejr. Over 25 grader visse steder. I aftes sad vi ude til aftensmaden, en fantastisk aften med sol og ingen vind. Kørte 50 km om eftermiddagen med 4 KCK’er. I dag kom der skyer kl. 7, men ingen regn her. I morgen skal jeg til Borgerservice for at forny kørekortet, dog kun til personbil. Lastbilkortet udgår. Den næste uge ser det ud til, at vi får regn i perioder.
Søn. d. 29. Nu er min 75 års fødselsdag overstået. Det blev en dejlig dag, dog var vejret ikke til udeservering, (regnbyger og strid blæst) så der var trangt i stuen, men der blev plads til alle 20 gæster. Takket være lån af stole og duge. Maden havde vi bestilt ved Slagter Hald i Overlund, og Line og Tom sørgede for fragten. TAK til alle for de mange hilsner og gode gaver, alt hvad jeg havde ønsket mig, næsten, så det kunne ikke være meget bedre. Fredag aften var vi til Bonnie Tyler koncert i Tinghallen sammen med Line og Tom, også Maybritt stødte vi på, Bonnie synger dog på sidste vers.
I formiddags kørte jeg lige 57 km på 2 timer i det gode cykelvejr, næsten ingen vind og op til 18 grader. Frokost og eftermiddagskaffe på terrassen.

En fødselsdagsgave taget i brug.

Juni 

Man. d. 6. (2. Pinsedag) Nu regner det igen, efter 2 fantastiske solskinsdage. Vi grillede i lørdags og nød aftenen på terrassen. I går var det Fars Dag, og jeg fik taget endnu en fødselsdagsgave i brug. Kameraerne blev monteret i bilen, nu skal jeg lige lære at bruge den/dem. Lørdag fik jeg et par nye cykelhandsker af Line og René. De blev straks taget i brug til en tur over Rødding til Overlund og tilbage. I alt knap 64 km, så jeg har nu passeret 1200 km i år.
Tors. d. 8. Ballet i Dalen, desværre forstyrrede et lille strint vand den sidste del af forestillingen, efter godt vejr hele dagen. En fantastisk aften med sammenskud til picnickurv i selskab med BoK, Maybritt og Egon, samt mindst 1200 tilskuere.

Den Kongelige Ballet i Dalen

I morges kørte vi til Dollerup og pyntede op på Testrupvej 21 i anledning af Birthe og Knuds 50 års forlovelsesdag. Birthes brødre og Maybritt mødte også op med kaffe og vi havde sørget for rundstykker og kage, så da døren blev åbnet, skyndte vi os indenfor p.gr. af regnen, der stod ned i stride strømme. En hyggelig formiddag og på hjemvejen afleverede vi Egon ved rutebilen.

Lør. d. 25. I dag er det så Knuds fødselsdag. Det tegner til at blive en flot dag, med masser af sol fra formiddagen af og 24 gr. De seneste 2 dage har været rigtige sommerdage, med temp. op til 30 gr. Startede i torsdags med cykling om formiddagen og kl. 12 brød solen igennem, så det blev hedt at klippe de sidste buske og træer. Nåede på lossepladsen og et tiltrængt bad før aftensmaden. Sankt Hans aften har vi tradition for at tænde op i pejsen, det er så vores bål. En fantastisk aften, ingen vind og lunt, så vi inviterede naboens over til et glas rosé, og vi kunne sidde ude i shorts helt til midnat.
Søn. d. 26. Benyttede søndagen efter Knuds fødselsdag til en kort cykeltur i det helt fantastiske vejr. Første gang i korte ærmer og uden vindvest. Halvvejs på turen trak det imidlertid sammen og begyndte at regne. Gennem Sinding i et forrygende vejr, med lyn og brag og resten af vejen hjem det heftigste regnvejr jeg nogensinde har cyklet i. Selv med regnjakken på, blev jeg fuldstændig gennemblødt, så tøjet røg direkte i vaskemaskinen, det var jo sat i blød. Efter et bad klarede vejret op og aftensmaden kunne for 4. dag i træk nydes på terrassen.

Juli

Lør. d.9. Starten på en ny måned betød start af Tour de France i Danmark for første, og måske eneste, gang i vores levetid. Vi kørte mod Jelling om søndagen sammen med i tusindvis af andre, både bilister, cyklister og gående. Aldrig har vi set så mange parkerede biler langs vejene og så mange mennesker taget opstilling langs ruten. Lilian havde smurt en madpakke, som vi nød efter at karavanen havde passeret og indtil feltet kom. Det lykkedes os at parkere kun ca. 1 km. fra ruten, så vi tog turen frem og tilbage et par gange. Efter at feltet havde passeret satte vi os med den sidste sandwich og ventede på, at trafikken aftog, så vi kunne komme hjemad. En helt fantastisk oplevelse i det gode vejr

Klar til Tour de France ved Jelling

I onsdags holdt vi min 75 års fødselsdag for “Konsortiet”. Vi startede dagen kl. 10,30 med en gåtur forbi Arenaen og hytterne ned til byen på en del af Krabbes Grønne Ring, med en pause ved Carlas vinbar, inden turen hjem til frokost på Bjergfyrren. Vejret var desværre for koldt og blæsende til at sidde ude på terrassen, men en kort havetur blev det dog til inden aftensmaden. En hyggelig dag i gode venners selskab.

Roserne i fuldt flor

Tirs. d. 19. Så kom sommeren for alvor. Startede allerede sidste weekend, hvor vi efter at have gået haven igennem, tog på udflugt til Moesgård Strand i mandags. Stadig tørt og sol ind imellem, men i går ved middagstid blev det pludseligt meget lunere. Ingen regn, men stadig en del vind. Nu har vi HEDEBØLGE: Over 30 grader i skyggen og svag vind. Fantastisk aften, hvor vi grillede og sad ude på terrassen med bar mave til kl. 22.
Tors. d. 21. Efter endnu en dag med hedebølge, er temperaturen i dag mere human. Kun ca. 25 gr. og let vind. Cecilia har været her på ferie og det lykkedes at holde en rimelig temp. på værelset, takket været nedrullet for vinduet og døren holdt lukket ind til stuen, for her var der blevet lunt efter flere dage med sol. Nu er der MEGET tørt overalt. Den ene agurk i drivhuset er gået ned, selvom vi har hængt ekstra skyggenet op, så er det svært at holde 25 gr. når der er 36 gr. uden for og fuld sol.
Søn. d. 24. JONAS VINGEGÅRD VINDER TOUR de FRANCE. Danmark har været helt i ekstase i de sidste 3 uger, hvor Jonas Vingegård er blevet kendt og elsket af danskerne. Selv passionsblomsten viste sig fra den blomstrende side med hele 28 udsprungne blomster på trods af overskyet vejr og kun lidt sol og nogle få regndråber.

Passionsblomsten d. 24. juli 2022

Jeg kørte 53 km. i formiddags og rundede 2000 km. i år. Jonas blev fejret med champagne.

August

Søn. d. 7. Måneden startede med et kraftigt regn- og tordenvejr i torsdags med 26 mm vand her. Nogle steder kom der meget mere, men i Odense kom der kun et lille strint. Vi var ovre ved René i går for at male havelågen hvid og sammensættet ferieturen til Sverige og Gotland. Her var haven MEGET tør. Vi har haft begge børnebørn på lidt sommerferie. Vi havde Benjamin med til Vejers strand, Blåvand og Tirpitz museet. Det bedste ved turen for ham var, at vi var sammen hele dagen og spiste frokost på restaurant, hvor han fik sin elskede nachos uden ost.

 

Benjamin ser på mammutter

Ons. d. 10. Stor sorg i familien. I eftermiddag kom en SMS fra Birthe og Knud, at Jeanette var død. Kun 49 år gammel. Æret være hendes minde!
Søn. d. 14. 
Igen HEDEBØLGE. Siden torsdag har Danmark haft fuld sol og op til eller over 30 gr. Fortsætter i morgen, men med flere skyer. det kan de fleste mennesker og planter godt lide. I går var vi til Tange Sø Festival hele dagen. Udsolgt med 6000 billetter. En rigtig oplevelses rig, men også meget varm og støvet dag. Så i dag er ben og fødder lidt trætte og beskidte, så godt med et lunkent bad.
Tirs. d. 16. Dagen startede med regn, kun et par millimeter, men over middag skinnede solen igen fra en næsten skyfri himmel og 27 gr.

September

Ons. d. 7. Nu er vi tilbage efter turen til Sverige og Gotland. En fantastisk tur, ikke mindst takket være René, der var med som en fremragende guide. Vi kørte fra Odense over broerne og til Växjö, hvor vi tog en overnatning inden vi skulle videre med færgen til Gotland. Efter næsten 4 timers sejltur, nåede vi Visby, hvor vi havde 2 overnatninger. Vi brugte megen tid i den gamle del af byen indenfor ringmuren. Meget særpræget med de smalle, brostens belagte gader, torve, skæve huse og kirkeruiner.
Vi kørte næsten hele øen rundt, men nåede ikke fåreøen ud for nordspidsen. Der var så meget andet at se på. Tilbage med færgen til fastlandet og til Kalmar, som vi også havde 2 dage i. Vi kørte over den lange og flotte bro til Øland, hvor vi kørte på de fleste veje. Mange flotte klippe formationer ved sydspidsen, og selvfølgelig tog vi et lille stykke Ølandssten med hjem. Overalt på turen så vi meget forskellig natur, med mange stengærde, øde skove og få store marker. En stor oplevelse var den kongelige sommerbolig Soliden. Meget flot parkanlæg, fyldt med både blomster og kunst. Kirker, slotte og fortidsminder er Skåne fyldt med. Specielt i byen Kristianopel, grundlagt af Christian d. 4 er der mange danske flag. Der var også en imponerende bymur med bastioner og kanoner.
Nu har den stået på klipning af hække og buske, samt cykling. Desværre ser det ud til ustadigt vejr resten af ugen, så der bliver tid til indendørs sysler.
Tors. d. 29. Tilbage efter 2 uger på solbeskinnede Cypern til den travle hverdag. En stor oplevelse, med badning, udflugter og afslappende gåture, men der var meget varmt. Op til 34 gr. om dagen, dog kun 23 om natten. Havet havde næsten kropstemp. så selv Lilian var ude at svømme hver gang vi var på stranden, og det var ca. hver anden dag, så kunne vi bedre klare solen. Måtte dog købe noget kølende gel til at smøre på ømme/røde steder og en solcreme med højere solfaktor end den medbragte. Vi var på flere udflugter og så det meste af øen, incl. den Tyrkisk besatte del med spøgelsesbyen Famagusta, (Ghost Town). En helt speciel oplevelse, ikke mindst takket være en fremragende indfødt guide, der havde familie på øen, der havde oplevet invasionen i 1974. Da tyrkerne kom, havde de forladt byen i huj og hast, og håbede snart at kunne vende tilbage, men nu her næsten 50 år senere, er det ikke sket. De har måttet starte op på ny med hjælp fra den græsk cypriotiske regering. En skræmmende historie.

De rige og kendtes cafe i Famagusta fra 60’erne indtil 1974, men så kom Tyrkerne
Alle de mange hotellet står fuldstændig tømte og forladte langs den 6 km lange sandstrand. Cyperns bedste.  Vi tog på flere udflugter, bl.a. en sejltur langs syd kysten med de mange grotter, laguner og små havne. Her er EU’s sydøstligste punkt

.
Vi oplevede rigtig meget, vi havde jo også 2 uger på øen. Vi gik ud til Skulpturparken med kaktus park. Tog lokalbussen ud til det østligste punkt med en lille kirke og fyrtårn. Vi besøgte også det lokale museum. En bustur op i Troodos bjergene, med en Unesco landsby og Ærkebiskop Makarios’ mausoleum og gravtomb samt Kykkos klosteret, var helt fantastisk. Aldrig har vi set så meget guld, marmor, malerier og udsmykning som her, (og vi har set meget).

Bronzestatuen er 10 meter høj og vejer 11 ton.

Om lørdagen, inden vi skulle hjem mandag morgen, havde vi prøvet de fleste af buffetens retter, så vi gik ned på havnen for at spise græsk. Vi havde bestilt bord på en fiskerestaurant, hvor man kunne få Musaka og sværdfisk. Det fik vi sammen med en græsk salat og tilbehør. Det viste sig, at bordet slet ikke var stort nok til de mange fade, så vi skulde have bestilt mindre, men spiste til vi næsten revnede.Det var noget af et antiklimaks at komme hjem til regnvejr og kun 15 gr. når vi have været vant til fuld sol og dobbelt så høje temp.

Oktober

Ons. d. 5. Nåede lige en cykeltur i går alene for 4. gang, for de andre har ikke kunnet. Er begyndt i Fitness, men håber på at cykle en lille tur i morgen, selvom det er blevet efterårsvejr med regn og blæst. Er indkaldt af hjerteafdelingen på Silkeborg sygehus og har fået overvågning på her til morgen i de næste 2 døgn. Heldigvis har jeg ikke mærket noget til ekstra hjerteslag siden sidst jeg havde den på.
Man. d. 17. Efter et par travle uger er der heldigvis lidt ro på nu. Hjerteovervågningen er nu afsluttet. I går var jeg igen i Silkeborg for at få scannet hjertet, og er så sat i behandling med Betablokkere, hvad det så end er, men de skulle nedsætte antallet af ekstra slag, som der var temmelig mange af på den overvågning, jeg gik med i 2 døgn. 1 tablet hver morgen og så senere til kontrol igen, for at se, om det har hjulpet. Fra forrige søndag og 4 dage frem, boede vi i Overlund, mens Line og Tom var på en velfortjent miniferie i Torino. Åse holdt fødselsdag for Møller brødrene i onsdags, og minsandten om ikke jeg igen var på Silkeborg sygehus fredag, denne gang med søvnabnø apparatet. Havde fået besked om, at det skulle udskiftes. Det viste sig, at kun motordelen blev fornyet, hvorimod det eneste der fejlede noget, nemlig låsen og vandtanken, ikke blev fornyet og de kunne heller ikke levere den defekte lås som reservedel. Heldigvis har jeg selv repareret den med en løs fjeder, så nu går det nok lidt igen. Vi har været i Odense og gjort Renés have vinterklar i lørdags, så nu må vi i gang med vores egen i morgen. I dag regner det, og det har været meget overskyet med byger i lang tid, efteråret er kommet, men jeg har dog fået cyklet flere gange, endda i tørvejr.
Ons. d. 26. Benjamin fejrede sin fødselsdag i lørdags. Vi hentede Egon i Dollerup, for han havde været til Mathias og Camillas fødselsdag. René måtte melde afbud p.gr.af en kraftig forkølelse. Efter festen fulgte Egon med til Bjergfyrren, overnattede til Søndag, hvor vi kørte over Randers og satte en buket ved Jeanettes grav. Egon gav en rundvisning i Botanisk Have og Væksthusene inden eftermiddagskaffen. I går cyklede jeg selv en tur i det gode vejr, men det fik en brat ende, for undervejs fra Skygge mod Vallerbæk, kørte jeg ind i en kraftig regnbyge og blev godt våd. Nåede dog hjem uden at blive alt for kold, men godt med et varmt bad. I aftes kørte vi til Skanderborg for at høre et foredrag i Tjeles Venner af Jesper Stein. Meget interessant at høre en ædru alkoholiker fortælle om sin bog, der nærmest var en selvbiografi.
Man. d. 30. Nu er cykling overgået til vintertid, sammen med uret. Kørte forbi klubben kl. 10, men der var ingen til landevej, så jeg kørte alene små 60 km og rundede 3200 km i år. Jeg har cyklet meget alene, men var dog sammen med Agner i torsdag, hvor jeg igen punkterede hele 2 gange, selvom jeg efter de forrige havde skiftet både dæk og slanger, men det har ikke hjulpet ret meget. Har nu været punkteret 5 gange på min nye cykel inden for kort tid. Har vist kun haft 3-4 punkteringer over 10 år på Cannondal’en. Der var ingen afslutning i klubben som der plejede at være. Der havde været afslutningsfest på Pinocchio i torsdag, men da var vi til ledsagerarrangement i Vinens Venner, så jeg kunne jo kun være ét sted. I dag kørte vi en trailerfuld brænde til Overlund, så vi kunne få ryddet den ene side i skuret for at give plads til nyt brænde, der ligger i mosen og lidt her, men det skal kløves først. Skal have en aftale med Henning, så jeg kan kløve det hos ham da han har planer om at sælge kløveren.

November

Man. d. 7. I går blev Fru P.s 100 års fødselsdag fejret af Krogsgaard familien. Vi mødtes på Hørup kirkegård kl.12,  tændte et lys og skænkede en “nisseøl” ud over graven. Efterfølgende kørte de fleste til Thorningvej 5, der er sat til salg. Fik en god snak med de nuværende ejere inden alle kørte op på Bjergfyrren til frokost og kageperson til kaffen.
Lør. d. 19. 
Nu er brændet hentet i mosen, kørt op til Henning, kløvet, hjem igen og stakket ind i skuret. Fyldte næsten helt op til taget i den ene side. Nu skal det tørre et par år, så kan Line og Tom arve det til deres brændeovn. Cyklen var til service i onsdags, så nu er den klar til foråret og kommer  ikke ud mere i år. Nåede dog at cykle 3257 km. Købte en vindfast jakke, så måske? Nåede lige at få skiftet til vinterhjul i går, vasket sommerhjulene og det lykkedes at få dem tørret og lagt ind inden det blev helt mørkt.
Søn. d. 20. Nu kom den første sne efter en nat med minus grader.Tirs. d. 29. Cecilia kom forbi i lørdags for at vække nisserne, så nu er hele huset pyntet fint med nisser alle vegne. Cecilia har virkelig arrangeret dem alle, så de passer bedst muligt med omgivelserne. Juletræer og hjerter med lys er også sat op, både her, i Odense og Overlund. Lines kæde lyste ikke, så den måtte med hjem for reparation. René havde købt en ny og længere, som passede til træet. Advents kaktusserne i stuevinduet havde tilpasset blomstringen fint. De står begge med mange hvide blomster og knopper d. 27. som var 1. søndag i advent.

December

Søn. d. 4. (2. søndag i advent) Nu er Benjamin tilbage i Overlund efter et lille ophold her siden i går. René er i København for bl. a. at fejre sin 2 års ædru dag.

Gave fra firmaet på 2 års ædru alkoholiker dag

Vinteren er på vej, mulighed for slud og sne i løbet af næste uge.
Søn. d. 11. Nu er det for alvor vinter. I dag og de næste dage dagsfrost, men heldigvis ikke megen vind og kun lidt sne hist og her. Olieradiatoren i redskabsrummet er tændt for at holde rummet frostfrit.
Fre. d. 16. Tilbage i DK efter vores 4 dages tur til Güstrow. Fin gammel by med brostensgader, flotte huse, et slot, der dog var under renovering og derfor ingen adgang til, domkirke og en endnu flottere Maria kirke. Også julemarked var der selvfølgelig på de 2 torve rundt om rådhuset. Hotellet var beliggende i byens udkant tæt ved en dyrepark. Typisk DDR byggeri, men senere renoveret. Dejlig stort værelse og flot buffet med 4 retter til middagen. Hyggelig indretning.
Der blev også tid til en tur til Rostock og Warnemünde ved Østersøkysten. Denne del af Tyskland er for det meste ret fladt og lavt, med mange vindmøller, solcelleparker og biogasanlæg, men også bakket terræn med skove. Hjemturen foregik i fint solskinsvejr indtil Bad Segeberg, for der kom snevejret, og det fortsatte næsten til grænsen. Her var der kommet en del sne om natten, men naboerne havde ryddet indkørslen total, inden vi kom hjem ved 17 tiden efter at have kørt ca. 1500 km. i alt med et snit på godt 18 km/l.
Tor. d. 22. Sneen er nu helt forsvundet efter 2 dage med tøvejr og småregn. Nattefrosten ser ud til at vende tilbage, men ingen hvid jul. I søndags fejrede Vivi og Arne deres sølvbryllup på Kongensbro Kro. Meget sjappet føre, men en fantastisk fest. Nu venter vist alle på juleaften, selv løven Ludvig er klar.Tors. d. 29. Nu er såvel juleaften, som Renés fødselsdag overstået. Juleaften i Overlund med børn og børnebørn. Mange fine og store pakker. De fleste fik vist næsten alt de ønskede sig. Renés fødselsdag blev lidt amputeret, idet Tom havde haft frygtelig hovedpine i flere dage, så han blev hjemme og Cecilia det samme. Jacob Juhl kom om formiddagen og senere kom Egon, Maybritt, Line og Benjamin til eftermiddagskaffe. Lige inden aftensmaden ringede Tom, at han havde kontaktet vagtlægen, der sendte ham på sygehuset, så Line kørte straks hjem, mens Benjamin gerne ville blive. Tom blev CT skannet og taget prøver, men heldigvis ingen tegn på noget galt. Han skal holde sig i ro nogle dage og vil blive indkaldt til en MR skanning. Egon overnattede og René kørte over Århus hjemad. Benjamin fik lov til at blive til i dag, hvor vi kørte ham hjem og samtidig tog Cecilia med på en lille ferie til i morgen. Havde håbet på endnu en tur på cyklen i år, men vejret har desværre ikke været til det, så jeg nåede ikke de 2300 km som jeg havde satset på. Lilian er så småt ved at fjerne juleting fra stuen, men træet på terrassen og hjerterne i indkørslen får lov til at stå til efter nytår. Nytårsaften fejres med 2 naboer som tidligere.

 

Glædelig Jul

 

 

 

 

 

 

Vi ønsker alle en hvid Jul og et godt og lykkebringende Nytår med tak for hyggelige stunder sammen i året der nu snart rinder ud.

Kærlig hilsen

Lilian og S P